post

Hvert år afholdes der modemesser og mode uger, hvor man på en catwalk får kendte fotomodeller til at fremvise modedesignernes nye kreationer, som skal danne mode for den kommende sæson.

De forskellige journalister fra modemagasiner tager notater og billeder fra disse events, som så kommer ud til alle interesserede i landet dels på internet samt i bladform. Her kan alle så holde sig godt orienteret om den nyeste mode og tendenserne på markedet, så man nemt kan finde et godt look til denne sæson.

Tendenser for sommeren 2015

Stilen for sommeren 2015 kom tilsyneladende til at især omfatte disse kategorier:

  • #Botanisk have, hvor tendensen tyder på blomstrede mønstre i outfittet, som kan være en nem måde at få skabt et feminint og forårsfriskt pust på til din garderobe.
  • #Frynser er in i år, hvilket tydeligt ses på folks jakker, kapper, kjoler og bukser, men frynser kan også sagtens nøjes med at være diskrete på en taske eller et par støvler, men dette western look er moderne både diskret eller all-in ved det samlede look.
  • #Den gule farve er også moderne for tiden, og de tre mest populære farver er nu blå, rød og gul. Hver farve kommer i mange forskellige nuancer, så man bør finde frem til lige præcis den gule nuance, der passer bedst til dig og din garderobe.
  • #Sort-hvid farvekombinationen er også populær denne sommer, kan man tydeligt se i diverse nye sommerkollektioner i butikkerne. Man kan anvende dette look på den klassiske måde men også ved anvendelsen af print.
  • #Sommerhvid er altid elegant og virker som en drøm, så derfor vender hvid altid sejrssikkert tilbage. Farven hvid signalerer både yndighed, renhed og uskyldighed, og mange ser flotte ud i det lyse look.
  • #Culottes er jo brede, lange shorts, som til forveksling ligner en nederdel, og de er moderne nu.

 

Tendenser der prægede hele 2015

Generelt set er der flere toneangivende tendenser for moden i år, og man kan inddele disse i følgende kategorier:

  • Det shiny look har haft masser af succes og udbredelse, så det kommer vi absolut til at se mere til. Shiny er perfekt til at skabe en sommerglød, og mange kan skabe nyt liv i garderoben med denne styling mulighed.
  • Som før nævnt er farven gul ekstra populær i år, og det ses tydeligt på catwalken, idet man anvender gul i udbredt stil og i forskellige nuancer såsom pastel og som pang farvet udgave.
  • En mindre men speciel tendens i årets kollektioner er bindebånd med wrap around look, da man ser det meget i bybilledet.
  • De lyse toner er nærmest obligatoriske i forår- og sommerkollektionerne, og i år er det især en meget sart lyserød farve, der har sneget sig ind i denne kategori og heldigvis på en smart måde.

Generelt bød modeopvisningerne især på disse tendenser i 2015: Overraskelse fra designeren Charlotte Eskildsen, der med en ny spændende kollektion satsede på nybygger stilen med amish-look, idet man satser på et grønt miljø, som er temaet for hele kollektionen. Desuden imponerede det forholdsvis nye talent Mark Tan med sine kollektioner, der er smagfulde og elegante både med valg af materialer, detaljer og det meget skræddersyede udtryk. Kollektionen virker meget gennemarbejdet og udstråler et specielt internationalt potentiale.