post

Jeans er en væsentlig del af de mange kvinders garderobe grundet deres alsidighed og evne til både at klæde en på til hverdag og weekend, altså finere eller mindre fin. Men at finde et par jeans med den perfekte pasform kan være temmelig vanskeligt. Kvinders kroppe kommer jo i mange forskellige størrelser og former, hvilket er et godt sted at starte, når man skal vælge jeans. Den gode nyhed er dog, at denim også findes i mange forskellige former, farver og størrelser, så det skulle være muligt at finde det helt rette par jeans uanset kropslig udformning.

Vælg farve og vask med omhu

Normalt er farve og vask de første ting, vi bemærker på jeans, og dermed bestemmer om vi kan lide dem, ud fra det. Nogle går for eksempel konsekvent efter mørke eller sorte jeans, da de føler sig mere tilpas i dem fremfor lysere jeans. Det handler i bund og grund om smag og behag, når du vælger farven og vasken på dine jeans.

De fleste basale farver som blå, sort og endda hvid er sikker, når det kommer til denim. Andre farver som lilla, brun og grøn kan komme til at fremstå som et kostume eller vil om ikke andet gør, at du skiller dig meget ud, så vær forsigtig med pangfarver og farvevalg, når du køber jeans, særlig hvis du ikke har lyst til at skille dig for meget ud fra mængden.

Farven på dine jeans afhænger også meget af, hvad du sætter dem sammen med, hvis du ikke vil ligne én stor farvelade. Vælger du et par farvede jeans som røde, gule eller grønne, kan du med fordel sammensætte dem med en stor, hvid eller grå t-shirt for et mere lavmælt og stilet look.

Foruden farven, bør man desuden tage højde for vasken, hvilket har noget at gøre med nuancen af farven og selve stoffets mønster. Enhver kvinde bør, ifølge min mening, eje et par tætsiddende jeans i en mørk vask, desto mørkere jo bedre. Jeans med mørke vaske er nemlig nemme at pynte op eller ned og næsten umulige ikke at tage sig godt ud i. De kan også sammensættes med forskellige farver, hvis man vil pifte sit look lidt op. Det kan dog også se super stilet ud, hvis man iklæder sig et helt mørkt outfit.

Som tommelfingerregel er det vigtigt at være forsigtig med farve og vask, når man køber jeans, da nogle kan se lidt billige afhængig af vasken. Så vælg med omhu og spørg en ven, bekendt eller butikspersonale til råds, hvis du er i tvivl.